Boghvedegrød med jordbær

1Jeg har i lang tid ledt efter boghvede i mine forskellige supermarkeder, men uden held. Jeg var dog et smut forbi Super Brugsen for et par dage siden – og sørme om de ikke havde to forskellige mærker som fører det! :)
Jeg har nemlig haft denne opskrift på min to-do liste i lang tid! Min søde studiemakker (som har bloggen Femme Food) har i det forgangne semester haft grøden med som morgenmad :)

2

Opskriften er utrolig simpel:
Boghvedegrød:
1 dl boghvede koges med 2 dl vand ved middelvarme i 15 minutter (eller følge anvisningen på pakken).

Efter de 15 minutter tilsatte jeg lidt mælk (ca. 1/2 dl) og lød det koge i et par minutter sammen med et par sødetabletter. Det sidste trin her er ikke nødvendigt, men gør grøden lidt ekstra cremet. Derudover vælger man selv om man vil søde det eller ej og hvordan :)

Jordbærmos:
Imens grøden kogte lavede jeg lidt jordbærmos til at komme i grøden. Det består egentlig bare af en lille håndfuld frosne jordbær kogt med 1/2 dl vand og et par sødetabeletter. Igen vælger man selv om man vil søde det og med hvad man bruger. Vanilje kunne også være super lækkert :)

Jeg kogte jordbærerne indtil det meste af væsken var fordampet og moste dem efterfølgende med en gaffel.

3

 

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

6 thoughts on “Boghvedegrød med jordbær

  1. Super lækker opskrift! Det skal jeg helt sikkert snart prøve :) Jeg elsker boghvede og bruger til ofte boghvede mel i div. bageopskrifter eller til glutenfrie vafler :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *