Banan/protein-muffins ★ Trine Theodora

Kære læsere

Mit navn er Trine Theodora og jeg blogger til dagligt på trinetheodora.dk. Jeg har fået æren af at gæste Danmarks andenstørste fitnessblog, nemlig Tines lækre blog – noget jeg virkelig er glad for og stolt af!

Trine Theodora 06.01.13

Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg nu skulle introducere mig selv og jeg er kommet frem til, at jeg i mit første indlæg ikke vil plapre løs om hvem jeg er og hvad mit syn på sundhed er. Selvom det er fedt at høre om forskellige holdninger, så kan det i min verden godt blive lidt trættende at høre at den ene veldrejede, lækre fitnesspige efter den anden bare ser træning som et frirum og hader deres hviledage – for det er bare så svært at stene et afsnit af Friends sådan en søndag eftermiddag på sofaen… specielt når man sidder som læser på den anden side af skærmen og absolut ikke har det sådan!

Det her er derfor til jer, der har svært ved at komme i gang i hele det her sundhedsræs, men som brændende ønsker sig det. Jeg vil dele min yndlingsopskrift med jer. En opskrift på en lækker, sund snack, som jeg selv elsker! Den er virkelig nem at lave og et fantastisk alternativ til Guldbagerens sortiment. Den er virkelig let at lave og kræver ikke at man har det ene specialprodukt efter det andet på hylderne i køkkenet.

Derfor forestiller jeg mig, at denne opskrift kan give anledning til at man afprøver et sundere alternativ derhjemme – og allerede der vil man føle sig lidt sundere. Det handler om de små successer i hverdagen :-)

Opskriften er på ingen måde revolutionerende, men den er let, lækker og sund! Hvad mere kan man ønske sig?

Her kommer opskriften på min yndlingsmuffins: Banan/protein-muffins

billede 2

Til 8-12 muffins skal du bruge:
–       3 minibananer (eller 1 stor, der er ok moden)

–       1 æg

–       2 æggehvider

–       30 gram chokoladeproteinpulver (kan undlades, men erstat helst med 1 spsk kakaopulver)

–       1 tsk vaniljepulver

–       1 tsk bagepulver

–       80 gram mørk chokolade (80-86 %)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Mos bananerne på en gaffel til de er helt smattet ud.

Tilsæt æggene, proteinpulveret, vaniljen og bagepulveret og bland til massen er helt flydende. Fordel massen i x antal muffinsforme.

Skær herefter 40 gram chokolade i stykker og drys det i muffinsformene (ved først at tilsætte det bagefter undgår man bundfald).

Bag herefter i den forvarmede ovn i 10-12 minutter. Stik evt. en gaffel i for at teste og muffinen ’slipper’.

Skær de resterende 40 gram chokolade og drys ovenpå de varme muffins. Sæt dem herefter i ovnen igen i 10 sekunder, således at chokoladen smelter fuldstændig.
Lad køle af og sæt herefter de færdige muffins i køleskabet til chokoladen er størknet.

Enjoy! Lad mig endelig vide, hvis I giver jer i kast med dem – og hvad I synes om dem i så fald ;-)

Billede 3

Trine 5

Det var hvad I fik fra mig i denne omgang. Næste gang I ser mig, så er det enten fordi I har klikket jer forbi min egen blog trinetheodora.dk, min Instagram: @trinetheodora, eller fordi I er vilde for at finde ud af, hvordan jeg kom fra billedet til venstre til billedet til højre :-D Det vil jeg nemlig fortælle jer lidt om i mit næste gæsteindlæg her på bloggen.

Hav en rigtig dejlig dag derude!

Kærlig hilsen

Trine theodora

4 Replies to “Banan/protein-muffins ★ Trine Theodora”

 1. Sikke dog et fantastisk indlæg – man bliver nysgerrig på at vide hvordan du har nået din mål:) Skal helt sikkert forbi din blog.

  Og skal også prøve disse kager – jeg har dog et spørgsmål, som jeg længe har tænkt over – Må børn spise kager med proteinpulver i? Jeg har en søn på 4 år.

  Tak for en fantastisk indlæg – glæder mig til at følge dig;)

  / Michelle

  1. TUSIND tak for dine søde ord! Hvor blev jeg bare lige helt vildt glad, da jeg læste det :-)

   Uha, jeg ved det faktisk ikke! Umiddelbart tænker jeg ikke at det er så godt at give så små børn kosttilskud, da han nok har bedre af at få sit protein fra almindelig mad. MEN jeg ved det ikke :-( Beklager!

   Kh Trine Theodora

 2. Blev virkelig inspireret over dit indlæg og har netop lige prøvet at lave dem. Er godt tilfreds med resultatet, en meget lækker snack midt i alt eksamenslæsningen.
  Dog synes jeg konsistensen er lidt underlig (lidt blød/rå), men det kan også være jeg skal vende mig til det :-)

  1. Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre!

   Ja, de er smattet indeni, det er fordi jeg bedst kan li’ kage, der er det :-D Du kan få dem mere faste i konsistensen ved fx at tilsætte 1-2 spsk mandelmel :-)

   Kh Trine Theodora

Leave a Reply