Bananpandekager

Jeg har bestemt ikke opfundet den dybe tallerken med denne opskrift. Tværtimod er det til gengæld en rigtig klassiker inden for “sundheds-blogverden”. Jeg har også tidligere skrevet om den, men siden da er der faktisk kommet ca. tretusinde nye følgere til bloggen så mon ikke den kan tåle at komme på igen :)

Det er jo fredag i dag og det fejrede jeg ved at være lidt ekstra god ved mig selv og det blev til disse lækre bananpandekager. De er nemme og kræver blot få ingredienser og en god slip-let pande.

Bananpandekager

Opskriften gav mig ti små pandekager:

– 2 æg
– 1 banan
– en knivspids salt
– et drys kanel (alt efter hvor glad man nu er for det)
– evt. lidt kokosmel

Jeg blendede det hele godt sammen og så kom jeg det på en varm slip-let pande. Ligeså snart de ser lidt faste ud(de er dog fortsat lidt våde på toppen), så får jeg vendt dem vha. en god tynd plastik spatel. De sidder lidt fast i panden, men med spatlen er det ret nemt, at få dem frigjort fra panden og vendt dem :)

Da de alle var lavet kom jeg lidt skyr, chiafrø, kokosmel og frosne ribs på toppen. Her vælger man selv fyldet og det kan i den grad varieres både i sunde alternativer, men bestemt også mere dessert-lignende alternativer (smeltet chokolade, is, karamel og alt mulig lækkert).

Jeg har desuden ladet mig fortælle, at denne opskrift også kan bruges når man laver vafler. Jeg har desværre ikke noget vaffeljern, så det kan jeg hverken be-eller afkræfte.

Bananpandekager

12 Replies to “Bananpandekager”

 1. Arhmen, gammelt guld! Jeg har ikke eksperimenteret synderligt med mine bananpandekager, for som man siger; don’t fix it, if it ain’t broken. Kærlighed til sund morgenmad i usund forklædning :)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Lige præcis! :)

 2. Åh ja de er gode! Og de er rigtig gode hvis man også kommer en smule kardemomme i ;-) bare et godt tip!

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Det vil jeg prøve næste gang! Tak for tippet :)

 3. they look amazing! making me so hungry;o really have to try them out:)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   They are so delicious :) Let me know what you think when you’ve tried them :)

 4. Dejlig blog du har.
  Tak for inspirationen:-)
  Lækre pandekager.
  Mary-Liz

 5. Der er ikke noget som anderledes træning, super indlæg!

 6. Uh, bananpandekager smager bare fantastisk og er en virkelig god måde at starte dagen på! Jeg kan anbefale dig at tilføje lidt vaniljepulver og Fiberhusk til næste gang, det giver rigtig god smag og konsistens .- synes jeg i hvert fald :)

  Rigtig fin blog med masser af lækker inspiration! :D

  Hilsen Anna
  thewonderwomanwannabe.blogspot.com

 7. […] til morgen havde jeg sådan lyst til pandekager! Jeg havde dog ingen bananer, så min sædvanlige opskrift kunne ikke bruges. I stedet fik jeg blandet mig sammen til en utrolig lækker pandekage – og […]

Leave a Reply