Garmin Vivofit

Denne anmeldelse er lavet i samarbejde med mine Gymbag-kollegaerGymbag Garmin Vivofit anmeldelse review
Fotograf: Nicklas Ingemann // nicklasingemann.com

HVERT SKRIDT TÆLLER

Vi har de sidste par måneder været igang med at teste det nye aktivitetsur Vivofit fra Garmin. Uret kalder de selv for et wellness-ur, hvis vigtigste formål er at øge brugerens sundhed. Uret er en lille sladrehank, der på en hurtig og enkel måde viser dit aktivitetsniveau.

Designet af Vivofit er enkelt, lækkert og stilrent, hvilket giver høje point når nu det er et ur man skal have på hver dag. Urets rem fås i flere forskellige farver, hvor displayet nemt kan flyttes fra rem til rem. På denne måde kan man til en hver tid matche uret med sit tøj. Vivofit er udstyret med én enkelt knap og displayet er tydeligt og overskueligt. På selve displayet kan man nemt skifte mellem 7 forskellige funktioner:

Ur: Urfunktionen er vigtig i Vivofit, da det herved kan benyttes som et hverdagsur og ikke kun et aktivitetsarmbånd.

Dato: Denne funktion er dejlig at have lige ved hånden, men er ikke et must for uret.

Puls: For at denne funktion kan benyttes kræves et pulsbælte fra Garmin. Dette kan entes tilkøbes med Vivofit, separat eller hvis man i forvejen har et fra et andet Garmin produkt kan dette også benyttes. Denne funktion er noget sværere at benytte, da det rent fysisk kræves at bæltet er på. Reaktionstiden mellem Vivofit og pulsbælte er hurtig og man kan ud fra uret se i hvilken pulszone man pt. befinder sig.

Skridt: Denne funktion må næsten siges at være den vigtigste for uret. Her kan man følge med for hvert skridt man tager, da reaktionstiden igen er ekstremt hurtig.

Mål: Ud fra det daglige aktivitetsniveau man angiver på Garmin Connect, har man dagligt et mål for antal skridt man bør tage. Målet justeres automatisk efter aktivitetsniveauet på de foregående dage.

Afstand: Denne funktion estimerer hvor langt man har gået i km. Estimatet sker på baggrund af højde og antal skridt.

Forbrænding: Denne funktion er en kombination af udregningen for dit hvilestofskifte samt det daglige antal skridt.


ET VÅGENT ØJE

Vviofit holder et vågent øje hele tiden, da det altid er tændt. Hvis man har været inaktiv i mere end en time, kommer der en rød bjælke på uret, som indikerer at man bør øge aktiviteten. Hvis man fortsat er inaktiv kommer der for hvert kvarter yderligere en lille rød streg på bjælken og efter to timer er bjælken helt fuld og skal sparke til samvittigheden. For at fjerne de røde bjælker skal man minimum gå 175 skridt i træk, hvilket alligevel må siges at være en del. Det er f.eks. ikke nok at gå fra 4. sal ned og hæge vasketøjet op og gå op igen, at tage støvsugeren rundt i lejligheden eller styrketræne i Fitness.

Uret registerer også hvordan din nattesøvn har været ved at måle hvor meget du bevæger dig, og efterfølgende kan du angive hvor frisk du var da du vågnede. Selvom uret altid er tændt, så er batterilevetiden på over et år, hvilket må siges at være yderst tilfredsstillende og svarende til et almindeligt armbåndsur. Hvis uret ikke bruges i en periode sættes den automatisk på standby og bruger derved endnu mindre batteri.


VINDERMENTALITET

Man har med Vivofit mulighed for at dyste mod sine venner, bekendte eller mod sig selv via Garmin Connect. Vi har alle 4 en bruger på Garmin Connect, hvor vi i løbet af de sidste par måneder har haft interne dyst med hinanden men også eksterne dysts, hvor vi har konkurreret mod flere Instagrambrugere og bloglæsere. Dette er et konkurrenceelement, der fanger de fleste og får én til lige at gå den ekstra aftentur.

Garmin Connect findes både som en app og via coonect.garmin.com, hvor der findes utallige funktioner som fx indtastning af vægt, søvnkurver, modtagelse af medaljer for at have opnået forskellige milepæle samt en rangliste for én selv og konkurrenterne, så man hele tiden kan følge med i, hvor på ranglisten man er placeret.

 

VORES ERFARING

Uret er en sjov gadget til en aktiv hverdag, men er ikke en uundværlig trænings-gadget. Uret indeholder ikke GPS, så i forbindelse med løb fungerer dette ur ikke optimalt, da der kun bliver registreret skridt, som er vejledende, hvilket også kun gør distancen vejledende. I stedet for en trænings-gadget, er uret dog genialt til personer, som gerne vil holde øje med deres daglige aktivitetsniveau eller til personer, som generelt har en meget stillesiddende hverdag pga. deres arbejde. Allerede nu bliver der i flere virksomheder konkurreret om at gå flest skridt på ugebasis, hvor vinderen belønnes med en gave for den flotte indsats. Til dette formål ville de mange ekstra funktioner i Vivofit kontra en almindelig skridttæller være interessante og måske øge engagementet endnu mere på de forskellige arbejdspladser.

Uret koster 1000kr, hvilket må siges at være i den dyre ende. Men mangler du et ur til at motivere dig til lige at gå en ekstra tur/en omvej, tage trapperne istedet for elevatoren eller noget lignende, så synes vi du skal prøve dette ur.

Nedenfor ses vores personlige holdninger til Vivofit og dets funktioner opdelt i fordele og ulemper:

Fordele Ulemper
 • Sjovt og interessant at se hvor meget man rent faktisk går i løbet af en dag
 • Uret er vandtæt og man kan derfor have det på i bad
 • Der medfølger to forskellige remstørrelser
 • Remmene er fleksible, behagelige at have på og nemme at rengøre
 • Udskiftelige remme – meget nemme at skifte
 • Lang batterilevetid
 • Man kan se alt på displayet
 • Nemt at betjene
 • Mulighed for at dyste mod sig selv og andre
 • Stilrent som hverdagsur
 • Lækkert design og farver
 • Aktivitetsniveau justeres automatisk
 • Ingen GPS
 • Pulsfunktion fungerer kun med pulsbælte
 • Skridt registreres ved fx at skrælle kartofler, børste tænder eller vaske op
 • Uret kan registrere en til at være inaktiv uden at være det, fx hvis man cykler eller styrketræner
 • Intet lys i display
 • At der skal gås 175 skridt før de røde bjælker for inaktivitet forsvinder
 • Ved inaktivitet vises skridtene i små ryk, når man igen bevæger sig
 • App’en er ikke kompatibel med iPhone 4, men virker dog ved 4S
 • Ikke en uundværlig træningsgadget
 • Forholdsvis dyrt ur

Gymbag Garmin Vivofit anmeldelse review

Fotograf: Nicklas Ingemann // nicklasingemann.com

One thought on “Garmin Vivofit

 1. Pingback: Tik TAK (:FITinspiration I Fitnessblog om sundhed, livsstil, træning og sunde opskrifter | FITinspiration I Fitnessblog om sundhed, livsstil, træning og sunde opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *