Affedtet kokosmel vs. kokosfibermel

Har I også mange gange stødt på opskrifter, hvor man skal bruge affedtet kokosmel? Jeg har et utal af gange og hver gang har jeg tænkt, at det var da lige godt utroligt, at man skal give 75 kr for 400 g når alm. kokosmel er så billigt. Det har faktisk gjort, at jeg ikke har fået det prøvet endnu.
Jeg har dog et lille tip, hvis I har det på samme måde. For Urtekram er begyndt at lave kokosfibermel, som stort set er ligesom affedtet kokosmel. Jeg har lige lavet en hurtigt sammenligning på den fra Urtekram, som koster ca. 25 kr for 280 g og den der hedder “Økologisk kokosmel” der koster 75 kr for 400 g samt med helt almindelig kokosmel:

Næringsindhold pr 100 g Affedtet kokosmel kokosfibermel Alm. kokosmel
Energi 320 kcal 320 kcal 690 kcal
Protein 19 g 19 g 6,4 g
Kulhydrat 9 g 21 g 11 g
– heraf sukkerarter 9 g 19 g 6,4 g
Fedt 12 g 7 g 66 g
– heraf mættet 11 g 7 g 57 g
Kostfibre 50 g 42 g 13 g

Ud fra tallene, så synes jeg at den fra Urtekram ser rigtig fin ud. Jeg kan godt se, at der er lidt flere kostfibre og  færre kulhydrater i den affedtede, men det er ikke et problem i min kost – og slet ikke i de mængder :)

Urtekram kokosfibermel

Jeg har netop bagt en lækker banankage med kokosfibermelet og den blev virkelig vellykket, så opskriften på den kommer på bloggen i morgen ;)

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

11 thoughts on “Affedtet kokosmel vs. kokosfibermel

  1. Lyder rigtig godt – det vil jeg ha fat på til banankager o.l., hvor jeg plejer at bruge en kombi af mandel- og kokosmel. Bruger man så bare samme mål som alm. kokosmel – fx 50 g kokosmel svarer til 50 g kokosfibermel (jeg tænker ift ‘fylde’ i kagen, fx)? Glæder mig til opskrift :)

    • Jeg har desværre ikke eksperimenteret med det før i går, så det ved jeg faktisk ikke helt. Konsistensen er meget mere melet, så umiddelbart tror jeg måske skal bruge mindre kokosfibermel end kokosmel :)

  2. Pingback: Sund banankage | FITinspiration

  3. Pingback: Sund pizza | FITinspiration

  4. Pingback: Ovnbagte kyllingenuggets med sellerifritter

  5. Pingback: Sund bruger | FITinspiration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *