5 km begynder løbeprogram

Efter mit indlæg omkring min fars løbe-eventyr har jeg modtaget flere mails ift. om det var muligt at se hans løbeprogram. Det må I selvfølgelig gerne, men husk at det jo er lavet til ham og derfor kan det godt være at jeres niveau ligger anderledes :) Jeg vil dog mene at det er et ret basalt program, som hvis man ikke har døjet med skader – sagtens kan gå i gang med. Programmet er hans allerførste, hvor han gik fra 0-5 km på 13 uger.  I kan finde det som pdf-fil her, men det er også sat ind som billede nedenfor i indlægget :)

Programmet er opdelt efter uger, hvor der er tre pas om ugen, hhv. pas 1, pas 2 og pas 3. Man vælger selv hvilke dage der løbes, men der skal helst være en dag imellem dem.

Og lige en kort forklaring, hvis det er lidt uklart:

Den allerførste træning ser ud som følgende:

3 x
2 min gå
1 min løb

Hvilket skal forståes som at man først går (i rask gang!) i 2 minutter, så løbes der i 1 min og derefter kommer ned og går igen. Det gentages altså 3 gange.

Senere begynder der at stå:

2 min gå
10 min løb
5 min gå

og her betyder det, at man går (i rask gang) 2 minutter som opvarmning, så løber man i 10 minutter og slutter så af med at gå i 5 minutter igen. Denne gang gentages det ikke :)

Programmet er sat til 13 uger, men nogle vil nok opleve at de løber de 5 km efter 12 uger, måske endda 11 uger, da uge 1 ikke er nødvendig for alle :)

Løbeprogram

Tine-Vieland-Jensen Follow on Bloglovin’ // Facebook // Instagram 

Leave a Reply